Iso Whey Zero

 Receptek az Iso Whey Zero-val

Az Iso Whey Zero-t nem csak shake formájában tudjunk elfogyasztani, a konyhában is remekül használhatjuk sütéshez vagy főzéshez. Mivel sem a szukralóz, sem a stevia nem bomlik le hő hatására, nem kell attól tartanunk, hogy ételeink elvesztik édes ízüket a főzés során.

Fehérjepalacsinta

Ha fehérjében dús palacsintát szeretnénk sütni, akkor nincs más dolgunk, mint hozzáadni a fehérjeport a tésztához, jól elkeverni, majd a szokásos módon megsütni. Mivel az Iso Whey Zero többféle ízben került piacra, szinte bármilyen ízű palacsintát süthetünk belőle.

Chia magos fehérjekrém

Igazi fehérjebomba ez, mivel a chia mag önmagában is sok fehérjét tartalmaz.

Tetszés szerinti mennyiségű chia magot leöntünk kétszer annyi vízzel, ezt legalább 1 órát állni hagyjuk, hogy megszívja magát. Amikor a magok kellően megszívták magukat, beletesszük a fehérjeport. Keverhetünk még bele banánt, almát vagy bármilyen gyümölcsöt, ami nekünk szimpatikus. A kész krémet fogyaszthatjuk palacsinta mellé, beletehetjük süteményekbe, de akár magában is magunkhoz vehetjük.

Fehérjeturmixok

Az Iso Whey Zero bármelyikéből tudunk varázsolni egy finom turmixot, nincs más dolgunk, mint felaprítani a gyümölcsöket, beledobálni a turmixgépbe, hozzáadni egy kis vizet és a fehérjeport. Csak mi szabjuk meg, hogy milyen ízzel szeretnénk megbolondítani turmixunkat!

Áfonyás proteinmuffin

100 g zabpehelyliszt
50 g fehérjepor
2 tojás (L-es)
200 g áfonya
kb. 1 dl tej vagy növényi tej
1/2 tk szódabikarbóna
édesítő, de elhagyható, mivel az Iso Whey Zero tartalmaz édesítőszereket

Az összetevőket (az áfonya kivételével) összeturmixoljuk, hozzáadjuk a masszához az áfonyát, majd muffin sütőformába töltjük a tésztát ügyelve arra, hogy a formákat csak a háromnegyed részéig töltsük, mivel sütés közben a tészta feljön. Előmelegített sütőben 175 fokon sütjük.

Tejberizs

100 g rizs
2 dl tej vagy növényi tej
1 dl víz
1 ek. vanília aroma
30 g fehérjepor
Édesítőszer (elhagyható)
mazsola (elhagyható)

A rizst tejben puhára főzzük, hozzáadjuk a mazsolát és a vanília aromát. Kicsit hagyjuk hűlni a tejberizst, majd belekeverjük a vízzel összeturmixolt fehérjeport.